Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Pazı

(Zeytinyağlı Pazı nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Pazı için kullanılan malzemeler :
2 demet pazı
4/3 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
tuz

Tarifi :
Pazı yapraklarını yıkayıp çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve süzülmeye bırakın. Pazılar süzülürken soğanları yemeklik doğrayın, tuz ve şekeri ekleyerek pembleşene kadar kavurun.

Doğradığınız pazıları pembeleşmiş olan soğana azar azar ilave edin. Tüm pazıları ilave ettikten sonra suyu ve bulgurları ilave edin. Bulgur pişip pazılar suyunu çekince ateşten alın.

Yoğurt ekleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.