Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Kaşarlı Mantar

(Kaşarlı Mantar nasıl yapılır)

Kaşarlı Mantar için kullanılan malzemeler :
1 paket mantar
yarım subardağı taze kaşar rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı (ben sıvıyağ kullandım)
2 adet çarliston biber
tuz
kırmızı pul biber

Tarifi :
Mantarları iyice yıkayıp,kökleri ayrılır. Varsa küçük güveç kabına yoksa borcama dizilir. Her birinin içine küçük bir parça teryağı konur (ben daha hafif olsun diye bir kaç damla zeytin yağı damlattım).

Daha sonra çok az tuz ve rende kaşar peyniri konulur. Piştikten sonra baharatları serpilir. İsterseniz benim gibi biber de ekleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.