Ana Sayfa > Çorbalar > Sultan Mahmut Çorbası

(Sultan Mahmut Çorbası nasıl yapılır)

Sultan Mahmut Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 kereviz
1 havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 kilo patates
2 kuru soğan
2 çay kaşığı tereyağı
etsuyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
kuru nane
tuz
kırmızıbiber

Tarifi :
Kerevizi soyup tavla zarı iriliğinde ufak parçalara doğrayın. Havuçların üzerlerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra bunları da ufak parçalara doğrayın.

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bunları tavla zarı iriliğinde küçük parçalar şeklinde doğrayın; havuç ve kerevizle birlikte suyun içinde muhafaza edin. Bir güvece zeytinyağıyla tereyağını (bir çorba kaşığı kadarını bir kenara koyduktan sonra) koyup orta ısılı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlarken, rendelenmiş soğanı katın ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Soğan pembeleşmeye başlarken, temizlenmiş ve yıkanmış mercimeği katmalı. Bir -iki defa karıştırmalı sonra sulandırılmış domates salçasını dökün. Sıcak tavuk suyunu da kattıktan sonra mercimek iyice dağılıncaya kadar güveçtekileri pişirin. Mercimek dağılınca buna bir kenarda su içinde bekletilen havuç, kereviz ve patates parçalarını süzerek katın. Tuzunu serpin, bir-iki defa karıştırdıktan sonra güvecin ağzını kapatın ve içindekileri pişmeye bırakın.

Sebzeler iyice pişince kıyılmış naneyle maydanozu katın, bir-iki defa karıştırıp güveci ateşten alın. Naneyle maydanozu çorbaya kattıktan sonra küçük bir tavada kalan tereyağıyla kırmızıbiberleri kızdırın ve güveci ateşten alır alınmaz, çorbanın üstüne gezdirerek dökün. Güveci olduğu gibi sofraya götürün ve çorbayı sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.