Çağla Salatası için kullanılan malzemeler :
500 gr. çağla
2 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 iri diş sarımsak
kırmızı pul biber
isteğe göre ceviz içi
tuz
Tarifi : Çağlalar yıkanır ve saplarından ayrılır varsa rondoda iyice parçalanır (yoksa havanda dövebilirsiniz). Sarımsaklar dövülür ve yoğurda karıştırılır. Parçalanan çağlalar servis tabağına alınır, sarımsaklı yoğurt katılarak iyice karıştırılır. Kaşık yardımı ile salatanın üzeri düzeltilir. Cezve yada küçük bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve kırmızı biber eklenerek kavurulur. Salatanın üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis yapılır.
Not: Ceviz katmak isterseniz rondoda çağlalrla birlikte parçalayabilirsiniz yada bütün kullanabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009