Yoğurtlu Patates Yuvası için kullanılan malzemeler :
4 adet patates
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
tuz,toz kırmızı biber
zeytinyağı,limon suyu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba k. mayonez
süslemek için:
taze nane
Tarifi : Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. İçine zeytinyağı,limon, tuz, karabiber ekleyin. Daha sonra yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotu içinde yuvarlayarak bulayın. Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp içine mayonezli ve sarımsaklı yoğurt doldurun. Taze nane ve toz kırmızı biber ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009