Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolata Şöleni

(Çikolata Şöleni nasıl yapılır)

Çikolata Şöleni için kullanılan malzemeler :
Yarım lt. süt
90 gr. çikolata
3 çorba kaşığı kakao
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu

Tarifi :
Sütü kısık ateşte ısıtın. Portakalı sıcak suda yıkayıp, kabuğunu iyice traşlayın. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın. Kakao, toz şekeri, portakal kabukları ve yumurtayı blendırda iyice karıştırın. Çikolatanın erimesine ve tüm malzemelerin iyice karışmasına dikkat edin. Karışımı ısıya dayanıklı kaselere koyduktan sonra bu kaseleri içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında 25 dk. pişirin. Piştikten sonra 2-3 saat kadar buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.