Sütlü Nuriye için kullanılan malzemeler :
50 gr. tel kadayıf
250 gr. margarin
100 gr. ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
Tarifi : Tepsiye kadayıfı koyun. Margarini eritip tepsideki tel kadayıfın üzerine dökün, karıştırarak tel tel olmasını sağlayın. Bir sıra kadayıf bir sıra ceviz koyun iyice bastırarak bu işlemi tekrar edin. İçi yağlanmış fırın tepsinde alt üst ederek çevirin, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Şeker ile sütü kaynatıp kadayıfın üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003