Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Balık Dolması

(Balık Dolması nasıl yapılır)

Balık Dolması için kullanılan malzemeler :
6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)
haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
1,5 su bardağı amerikan pirinci
2 orta boy soğan
1 kahve fincanı fıstık
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber
bir tutam yenibahar
yarım fincan soya yağı

Tarifi :
Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.