Ana Sayfa > Çorbalar > Kolay Kelle Paça Çorbası

(Kolay Kelle Paça Çorbası nasıl yapılır)

Kolay Kelle Paça Çorbası için kullanılan malzemeler :
yarım tencere su
yarım paket makarna
3 kepçe ilikli dana kemiği suyu(evde hazırlanmış)
2yemek kaşığı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
2yemek kaşığı un
2diş sarmısak
yarım çay bardağı elma sirkesi

Tarifi :
Yarım tencere suyun içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzukoyup kaynatalım. Kaynayınca makarnaları atıp pişirelim.

Pişen makarnaların suyunu farklı bir tencereye süzelim .ilikli kemik suyumuzdan 2 kepçe bu suya ilave edelim. 1 kepçeyi de 2 yemek kaşığı un ile karıştırıp tencereye ilave edelim. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki top top olmasın.

Çorbamız kaynayıp yoğun bir kıvama gelince altını kapatalım. Sarmısakları rendeleyelim ve sirkemizin içine karıştıralım.

Servis yaparken arzu edilen miktarda sirke koyalım.İstenirse kırmızı biber ile de tatlandırılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.