Kıymalı Pazı Sarma için kullanılan malzemeler :
1 demet pazı
125 gr. az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4yemek kaşığı saf zeytinyağı
tuz
karabiber
Tarifi : Pazılar sert saplarından ayıklanır (ama atılmaz) ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletilir. Veya az kaynatılır.
Kıyma bir kaba alınır içine soğan yemeklik doğranır. Salça yıkanmış pirinç, elde küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ ve tuz, karabiber eklenir.aynı yaprak sarması gibi fakat biraz kalınca sarılır. Tencerenin dibine ayıklanmış pazı sapları yerleştirilir. Sarılan pazılarımız üzerine dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra kalan 1 yemek kaşığı yağımız üzerine gezdirilir. Ve yeterince su ilave edilerek pişirilir. Özellikle yoğurt ile servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009