Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Kıymalı Pazı Sarma

(Kıymalı Pazı Sarma nasıl yapılır)

Kıymalı Pazı Sarma için kullanılan malzemeler :
1 demet pazı
125 gr. az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4yemek kaşığı saf zeytinyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Pazılar sert saplarından ayıklanır (ama atılmaz) ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletilir. Veya az kaynatılır.

Kıyma bir kaba alınır içine soğan yemeklik doğranır. Salça yıkanmış pirinç, elde küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ ve tuz, karabiber eklenir.aynı yaprak sarması gibi fakat biraz kalınca sarılır. Tencerenin dibine ayıklanmış pazı sapları yerleştirilir. Sarılan pazılarımız üzerine dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra kalan 1 yemek kaşığı yağımız üzerine gezdirilir. Ve yeterince su ilave edilerek pişirilir. Özellikle yoğurt ile servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.