Arabaşı Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 kase un
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ (tereyağ ve zeytinyağı karışımı)
pulbiber
karabiber
limon suyu
tuz
Tarifi : Un bir tencerede pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Başka bir tencereye
yağ koyulur, salça ilave edilir ve haşlanmış tavuk göğsünün suyu boşaltılır. Kavrulan un
suyla bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç kaynayan çorbanın içine karıştırılarak
dökülür. Haşlanmış tavuk göğsü de ince ince didilir ve çorbanın içine koyulur. Kıvamı
koyu olursa Sıcak su ilavesiyle çorba kıvamına getirilir. İçine tuz, karabiber ve pulbiber
serpilir. Servis edilirken limon suyu da dökülür.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003