Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Etli Karalahana Sarması

(Etli Karalahana Sarması nasıl yapılır)

Etli Karalahana Sarması için kullanılan malzemeler :
2 demet (yaklaşık 1 kg) karalahana
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
kaynamış su
1,5 su bardağı pirinç
4 baş kuru soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber,pul biber,kimyon vb. baharatlar da ekleyebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı doğranmış maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ

Tarifi :
Büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin. bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. yaprakları teker teker yıkayın.

Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın. yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun. koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin. (hepsini aynı anda ters yüz etmelisiniz) 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün. Karalahanaların soğumasını bekleyin.

Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.

Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.) yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.

Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin. en üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.