Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fincan Böreği

(Fincan Böreği nasıl yapılır)

Fincan Böreği için kullanılan malzemeler :
3 yufka
3 haşlanmış patates
3 yumurta
1 su bardağı süt
tuz
karabiber
kırmızı biber
kızartmak için bol sıvı yağ

Tarifi :
Haşlanmış patatesleri rendeleyip süt, çırpılmış yumurta ve baharatları katarak harç hazırlayın.
Tezgahın üzerinde, harcın 3'te birini, birinci yufkanın üzerine yayın.

İkinci yufkayı bunun üzerine açın. Geri kalan harcın yarısını da bu ikinci kata sürün.

Üçüncü kat yufkanın yarsına kalan harcın tamamını sürüp üç kat böreği ortadan ikiye katlayın.(Bu malzemeye bir yufka ekleyerek iki kat daha fazla börek yapmak isterseniz harcı üçüncü katın her tarafına yayıp 4. bir yufka ile tamamını da kapatabilirsiniz.)

Sonra bir kalıp ile dilediğiniz sayıda börek kesip, kızartın. (Örn: Su bardağı ile kesebilirsiniz.)

Altın sarısı renginde kızarınca, böreklerin artık çıtır çıtır olduğunu anlayabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Salata Çorba Kek çaşitleri
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : dmt
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.