Toggle navigation
YEMEK SÖZLÜĞÜ
ŞİFALI BİTKİLER
KALORİ CETVELİ
DİYETLER
PÜF NOKTALARI
ÖLÇÜLER
×
Bize iletmek istediklerinizi yazabilirsiniz.
İsim
E-posta
Mesaj
İnsan Kontrolü
Ana Sayfa
>
Pastalar - Kekler
>
Düdüklü Tencere Keki
(Düdüklü Tencere Keki nasıl yapılır)
Düdüklü Tencere Keki için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 şişe gazoz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarifi :
Şekeri ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpın. Bu karışıma gazozu vanilyayı kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Düdüklü tencereyi yağlayıp unlayın. Keki düdüklü tencereye boşaltıp kapağını kapatın.
Tencereyi hafif ateş üzerine koyup 30-35 dk pişirin.
Tencereyi ateşten alıp hafif ılık hale gelinceye kadar bekletiniz. sonra kapağı açıp keki kuru bir yere ters çeviriniz.
not: Düdüklü tencere kekinin üstü pek kızarmaz. Üzerini fırında kızartabilirsiniz ya da pasta kreması ile süsleyebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi :
Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik :
4
Gönderen :
yagmursezen
Gönderdiği tarih :
07 Eylül 2009
Günün Menüsü
Brokoli Çorbası
Hasan Paşa Köftesi
Çikolata Soslu Tatlı
Sayfanıza Ekleyin
Genel Kültür
Yemek Pişirme
Yemek Yazıları
Ramazan Köşesi
Komik Yazılar
Ünlü Aşçılar
Yöresel Tarifler
Vitaminler
Mantarlar
Balık Baharatları
Balık Nasıl Alınır
Balık Temizleme
Balık Mevsimleri
Yemekteyiz
Üye Girişi
Kayıt Ol
Şifremi unuttum
Sayfayı şu anda
16
kişi geziyor
Arama
Günün Püfü
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak için, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın. Bir kaç dakika kaynatın.
Son Eklenenler
Cheese Cake 2
Meltem'in Lahana Çorbası
Kurşun Aşı
Közlenmiş Biber Çorbası
Antep Salatası
Glutensiz Patates Kroket
Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça
Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler
Yumuşak Mısır Ekmeği
Glutensiz Peynirli Kek
REKLAM ALANI