Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sıkma

(Sıkma nasıl yapılır)

Sıkma için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
kepekli un 2 su bardağı
kepeksiz un 3 su bardağı
su 2 su bardağı
tuz 1 tatlı kaşığı

içi için :
tulum peyniri 500 gr
maydanoz 1/2 demet
pul biber 1/2 tatlı kaşığı

Tarifi :
İç Hazırlama :

Maydanoz ayıklanır, yıkanır ve ince kıyılır.

Pul biber, tulum peyniri ve kıyılmış maydanoz karıştırılır.


Hamur Hazırlama :

Un, tuz ve su karıştırılır ve yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.

Bezeler sert bir zeminde unlanarak yufkadan daha kalın açılır.

Sacın üzerinde çevrilerek iki taraflı pişirilir.
Sıcak yufkanın arasına hazırlanan iç konulur. Dürüm gibi sarılır, sıkılır ve servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kahvaltılık Yiyecekler
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : adile
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,054 saniyede oluşturuldu.