Ana Sayfa > Tatlılar > Oklava Çekmesi

(Oklava Çekmesi nasıl yapılır)

Oklava Çekmesi için kullanılan malzemeler :
yufka (baklavalık ince) 6 adet
tere yağ veya margarin 3 su bardağı
ceviz içi (dövülmüş) 1,5 su bardağı

şurubu için :
toz şeker 3 su bardağı
su 2 su bardağı
limon suyu 1/2 limon

Tarifi :
Yufkalar dört eşit parçaya bölünür. Sonra kesilen parçalardan birisinin ortasına oklava yatırılır.

Yufkanın bir ucu oklavanın üzerine yatırıldıktan sonra bu kapatılan yufkanın üstüne bir iki yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi serpilir. Sonra oklava ortada olduğu halde yufkayı kıvırarak yuvarlak bir biçime sokulur.

Oluşan rulo, oklava içinde olduğu halde iki ucundan ortaya doğru iterek büzülür. Sonra oklava hafifçe çekilerek yufkadan çıkarılır. İçi yağlanmış genişçe tepsiye bu büzülen yufka yerleştirilir.

Diğer yufka parçaları aynı şekilde dıştan içe doğru tepsiye yerleştirilir.

Margarinin kalanı eritilir, köpüğü alınır sonra tepsideki tepsideki yufkaların üzerine gezdire gezdire azar azar dökülür.

Hazırlanan tepsi sıcak bir fırında üstü fazla sarartılmadan pişirilir. (30 dk)

Yufka pişince tepsi fırından çıkartılır ve kalan yağ süzülür.

Şurubu Hazırlama :
Bir tencereye konulan toz şeker, su ve limon suyu yüksek ateşte, tahta kaşıkla ara sıra karıştırılarak koyu bir şurup kıvamına getirilir. (15 dk)

Hazırlanan şurup ılımaya bırakılır. Ilıyınca kendisi gibi ılık olan oklava çekmesinin üzerine gezdire, gezdire dökülür.

Tatlı iyice soğuyunca tabaklara alınır, üzerine kalan ceviz serpilir ve servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : adile
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.