Ana Sayfa > Tatlılar > Midye Tatlısı

(Midye Tatlısı nasıl yapılır)

Midye Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
yarım paket yaşmaya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı tozşeker
yarım limon suyu

Tarifi :
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır. Daha sonra azar azar un ilave edilir. Bu arada şerbeti de hazırlanır.

Başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür.
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan hamur sıkıca sarılır. Rulo haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.

Hamur daha sonra 1' er paramak arayla kesilir. Kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine ceviz konularak
kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.