Ana Sayfa > Tatlılar > Feshane Tatlısı

(Feshane Tatlısı nasıl yapılır)

Feshane Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 bardak)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
125gr yumuşamış tereyağ/margarin
1 paket kabartma tozu
3 yumurta

Tarifi :
1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın (düdüklüde 10dk sürmedi benimki.) Konserve fasulye kullanacaksanız iyice yıkamayı unutmayın. Kabuklarını ayıklayın.

İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu ya da el karıştırıcısı ile iyice ezin. Haşlama suyundan çok az ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz. Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip iyice karıştırın. Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin.
Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün. Boram olmasın. Çıkarması kolay olsun diye tepsiyi alimunyum folyo ile kaplayın ve karışımı öyle dökün.
150C (300F) fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Üzerine bir sos gerekmiyor ama dilerseniz ufak kareler halinde kesip üzerine çikolata sosu döküp öyle de ikram edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.