Güveç için kullanılan malzemeler :
yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
5 diş sarımsak
2 adet soğan
3 adet patates
4 adet sivribiber
3 adet domates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz ve karabiber
Etlerin üzerine patatesleri, onların üzerine havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla soğan, kabak, patlıcan ve biberi üstüste yerleştirin. En üste yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyun.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yağını üzerinde gezdirerek güveç tenceresinin kapağını kapatın ve fırına verin. 1 saat pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009