Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Arpa Ve Tel Şehriye Pilavı

(Arpa Ve Tel Şehriye Pilavı nasıl yapılır)

Arpa Ve Tel Şehriye Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı teremyağ
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon

Tarifi :
Pilav tenceresinde Teremyağ’ı eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip rengi değişene dek kavurun. Tel şehriyeyi ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk tablet ve kalan suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın ve suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra sıcak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.