Arpa Ve Tel Şehriye Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı teremyağ
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon
Tarifi : Pilav tenceresinde Teremyağ’ı eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip rengi değişene dek kavurun. Tel şehriyeyi ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk tablet ve kalan suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın ve suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009