Ana Sayfa > Tatlılar > Cezerye

(Cezerye nasıl yapılır)

Cezerye için kullanılan malzemeler :
yarım kilo havuç
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı su
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Tarifi :
Rendelenmiş havuç, su ve tozşekeri bir tencerede havuç tamamen eriyip karışım macun kıvamını alana kadar yaklaşık 20 dakika kadar karıştırın.

Ocağın altını kapatıp cevizleri ekleyin. Hazırlamış olduğunuz cezerye ılınınca streç film serilmiş tabanı düz bir cam kaba dökün ve 1 gece oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ertesi gün ıslak bir bıçak ile büyük tavla zarı şeklinde kesin. Hindistan cevizine bulayarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.