Ana Sayfa > Tatlılar > Elma Dolması

(Elma Dolması nasıl yapılır)

Elma Dolması için kullanılan malzemeler :
4 adet elma
8 adet akide şekeri
40 gr demirhindi
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 kutu krema
1 ceviz büyüklüğünde lohusa şekeri
3 su bardağı su

Tarifi :
Elmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak içlerini oyun. Akide şekerleri, demirhindi, karanfiller, lohusa şekeri ve tarçın çubuğunu elmaları pişireceğiniz tencereye aktarın.

Elmaları ekleyin. 3 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın. Şerbet içinde pişen elmayı servis tabağına alın. İsteğe göre üzerine şerbet gezdirin. Çırpılmış krema ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.