Ana Sayfa > Tatlılar > Verev Tatlı

(Verev Tatlı nasıl yapılır)

Verev Tatlı için kullanılan malzemeler :
125 g erimiş margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz içi
4-5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1-2 damla limon suyu
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Tarifi :
Öncelikle su ve şeker bir tencerede karıştırılır ve kaynayınca limon damlatılıp şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tatlı için; yumurta, zeytinyağı, margarin, limon suyu, bir tuz, un ve kabartma tozu karıştırılır. Elde edilen hamurun içine ceviz içi eklenir. Bu hamur 7 parçaya ayrılır ve herbiri rulo yapılıp verev şekilde kesilir. Bu parçalar tepsiye dizilir, fırında kızartılır. Tatlılar pişince şerbet soğuk tatlılar sıcakken şerbeti dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.