Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Gökkuşağı Köftesi

(Gökkuşağı Köftesi nasıl yapılır)

Gökkuşağı Köftesi için kullanılan malzemeler :
3 adet havuç
3 adet patates
2 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
½ kg az yağlı kıyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kimyon
5 diş sarmısak
tuz

süslemek için:
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

sos için:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 diş dövülmüş sarmısak
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet tavuk suyu tableti
1 tatlı kaşığı şeker

Tarifi :
Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim.

Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.

Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim. Servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.