Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Çoban Kebabı

(Çoban Kebabı nasıl yapılır)

Çoban Kebabı için kullanılan malzemeler :
1/2 kg kuzu eti
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik-tuz
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
4 adet sivri biber
3 adet orta boy patates

Tarifi :
Etleri salçalar ve baharatlar ile karıştırıp, bir gün buzdolabında bekletin.

Domates, patates, sivri biber ve sarımsakları irice doğrayın. Soğanları kalın halkalar şeklinde doğrayın. Etleri, sebzeleri ve soğanları iyice karıştırıp, tepsiye yayın, üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında etler pişene kadar fırınlıyoruz. Son 5 dk. fırının sadece ızgarasını kullanarak, hafifçe üstlerinin kızarmasını sağlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.