Elmalı Milföy için kullanılan malzemeler :
9 adet kare milföy hamuru
3 adet (orta boy) elma-2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı (irice kırılmış) ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Tarifi : Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : NİSADA Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009