Ana Sayfa > Tatlılar > Kolay Şekerpare

(Kolay Şekerpare nasıl yapılır)

Kolay Şekerpare için kullanılan malzemeler :
2 yumurta-2 fincan şeker-2 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya-alabildigi kadar un-fındık şerbeti için:9fincan şeker-9 fincan su

Tarifi :
Bir yumurtanın sarısı hariç malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın üzerine yumurta sarısı sürün ve üstüne birer fındık batırın.

180 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin. Bu arada şekerpareler pişerken şerbeti hazırlamayı unutmayın. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün. Soğuk servis yapın.

Not:Arzu ederseniz hamuruna un miktarını düşürerek 1 çay bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.