Kolay Şekerpare için kullanılan malzemeler :
2 yumurta-2 fincan şeker-2 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya-alabildigi kadar un-fındık şerbeti için:9fincan şeker-9 fincan su
Tarifi : Bir yumurtanın sarısı hariç malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın üzerine yumurta sarısı sürün ve üstüne birer fındık batırın.
180 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin. Bu arada şekerpareler pişerken şerbeti hazırlamayı unutmayın. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün. Soğuk servis yapın.
Not:Arzu ederseniz hamuruna un miktarını düşürerek 1 çay bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : NİSADA Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009