Ana Sayfa > Çorbalar > Bademli Tavuk Çorbası

(Bademli Tavuk Çorbası nasıl yapılır)

Bademli Tavuk Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 bütün tavuk
10 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç
30 gr tereyağı
2 yumurta
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
200 gr toz badem
1 çay kaşığı safran
2 yemek kaşığı sirke
1 nar
tuz

Tarifi :
Safranı 1 kahve fincanı sirkeli suda 2 saat bekletin. Tavuğu su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp 8 bardak tavuk suyunu ayırın. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin.

Tavuk suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Pirinci yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. Bu arada tavada tereyağını eritip toz bademi hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Karışımı yağıyla birlikte çorbaya ilave edin. 15 dakika daha pişirin.

Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla çırpın. Limon suyunu ekleyin. Terbiyeyi biraz tavuk suyu ile inceltip karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin.

Safranı suyu ile birlikte çorbaya karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk etlerinden paylaştırıp üzerine çorbayı ekleyin. Nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.