Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Humus Avarma

(Humus Avarma nasıl yapılır)

Humus Avarma için kullanılan malzemeler :
60 gr nohut
10 ml tahin
50 gr kuzu eti
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz, toz biber

Tarifi :
Nohutların yumuşaması için bir gün önceden suda bekletin. Nohutları üzerini örtecek kadar su ile kaynatın. Haşlanmış nohutları mutfak robotu ile püre haline getirin. Tahin, limon, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın. *Orta boy bir tencerede kuşbaşı doğradığınız eti pişirin. Suyunu çekince bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip kavurun. Pürenin içini hafif açarak kavurmayı yerleştirin. Ilık servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.