Humus Avarma için kullanılan malzemeler :
60 gr nohut
10 ml tahin
50 gr kuzu eti
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz, toz biber
Tarifi : Nohutların yumuşaması için bir gün önceden suda bekletin. Nohutları üzerini örtecek kadar su ile kaynatın. Haşlanmış nohutları mutfak robotu ile püre haline getirin. Tahin, limon, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın. *Orta boy bir tencerede kuşbaşı doğradığınız eti pişirin. Suyunu çekince bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip kavurun. Pürenin içini hafif açarak kavurmayı yerleştirin. Ilık servis yapın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009