Fish Sayadie için kullanılan malzemeler :
150 gr lagos balığı filetosu
40 gr basmati pirinci
yarım nar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 buçuk su bardağı su
250 gr ayçiçeğiyağı
3 frenksoğanı
1 dal zahter
50 ml krema
1 çay kaşığı safran
20 gr yeşil mercimek
yarım limon
tuz, karabiber
Tarifi : Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Demlenmeye bırakın.
Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.
Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın. Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009