Ana Sayfa > Soslar > Mayonez

(Mayonez nasıl yapılır)

Mayonez için kullanılan malzemeler :
1/2 yarım limonun suyu
2 adet yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı zeytinyağı
tuz

Tarifi :
İki yumurtanın sarısı , iki çimdik tuz ve yarım limonun suyunu porselen bir kaba koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla çırparak birbirlerine yedirin. Sonra kabı, içinde kaynar su bulunan diğer bir kaba koyun. Su dolu kabı otturttuğunuz ateşi en kısık duruma getirin. Çırpmaya ara vermeksizin yumurta sarılarının rengi koyulaşmaya yüz tutuncaya dek pişirin. Sonra kabı, sıcak su dolu kaptan alın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir başka kaba oturtun. Hiç bekletmeden, çok ağır ağır zeytinyağını, çırpmakta olduğunuz limon suyu ve yumurta karışımına iyice yedirin. Zeytinyağının tamamını bu şekilde yedirdikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.