Ana Sayfa > Soslar > Kıymalı Baita Sosu

(Kıymalı Baita Sosu nasıl yapılır)

Kıymalı Baita Sosu için kullanılan malzemeler :
1 soğan
4 diş sarımsak
200 gr kıyma
1 havuç
3 domates
2 dal taze fesleğen
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
tuz
karabiber

Tarifi :
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.
Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.