Ramazan Kıyması için kullanılan malzemeler :
500 gr orta yağlı kıyma
400 gr ince kıyılmış ıspanak
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates (kabukları soyulmuş doğranmış)
1 büyük çentilmiş soğan
üzeri için:
4 adet yumurta
Tarifi : Yayvan bir tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. İçine kıymayı ilave edin. Salça ile domatesi birlikte pişirin. Maydanoz ve ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip ağzını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta ekleyin. Kapağını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009