Ana Sayfa > Tatlılar > Üzümlü Fırın Sütlaç

(Üzümlü Fırın Sütlaç nasıl yapılır)

Üzümlü Fırın Sütlaç için kullanılan malzemeler :
1/2 kg süt
1/2 bardak şeker
1 kahve fincanı pirinç
3/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm
1 çimdik tuz
tarçın yada antepfıstığı

Tarifi :
Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın. Karışımı, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.