Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Kandil Çöreği

(Kandil Çöreği nasıl yapılır)

Kandil Çöreği için kullanılan malzemeler :
3 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı tuz
1 dolu tatlı kaşığı şeker
1¼ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 dolu tatlı kaşığı toz mahlep
1 yumurta, çatalla çırpılmış
½ bardak riviera zeytinyağı veya başka sıvıyağ
¼ bardak yoğurt
½ bardak süt

üzeri için:
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu koyun. Unu ve mahlebi bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bezeler haline getirin. Herbir bezenin ortasından başparmağınızı geçirip simit gibi şekil verin. (Şekil verirken simitlerin ortasındaki boşluğun 2-3 cm kadar olmasına çalışın. Özellikle pişirme esnasında bu boşluklar kapanır.) Yağlanmış fırın tepsisine 2 cm aralıkla yerleştirin.

45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

Mayalanan çöreklerin üstüne fırçayla yumurta akı sürüp azıcık çörekotu veya susam serpin.

Önceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.