Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Paskalya Çöreği (tsoureki)

(Paskalya Çöreği (tsoureki) nasıl yapılır)

Paskalya Çöreği (tsoureki) için kullanılan malzemeler :
3½ bardak beyaz un
½ bardak şeker
½ bardak ılık süt
3 ayrı bir kapta çatalla veya telle çırpılmış
yumurta
½ küp (21 gm) yaş maya veya 1 çorba kaşığı instant kuru maya
yarım paket yumuşatılmış tereyağı (125 gram)
2 tatlı kaşığı mahlep
¼ tatlı kaşığı tuz

üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı file fındık veya badem

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü ve yumurtaları koyun. Unu, mahlebi ve şekeri bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unun hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamur kulak memesinden daha da yumuşak ve ele yapışır kıvamda olacaktır. Hamurunuz, kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz.

Program bitiminde hamuru haznede 3 saat daha mayalanması için bekletin.

Tatlı ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi tekrar çalıştırın.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.