Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Yılbaşı Ekmeği

(Yılbaşı Ekmeği nasıl yapılır)

Yılbaşı Ekmeği için kullanılan malzemeler :
3½ bardak beyaz un
3 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
½ bardak şeker
1 bardak süt, oda sıcaklığında
100 gram tereyağı, iyice yumuşatılmış
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
½ bardak çekirdeksiz kuru üzüm
3 çorba kaşığı kuş üzümü
8 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
½ bardak antep fıstığı

Tarifi :
Fıstıkları küçük bir teflon tavaya alıp 4-5 dakika kadar veya pembeleşinceye kadar kavurun.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü ve yumurtayı koyun. Unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, şekeri ve yumuşatılmış tereyağını unun hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin.Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru haznede 3 saat daha mayalanması için bekletin.

Kuru meyveleri ayrı kaplara alıp üstlerine yarımşar bardak sıcak su ilave ederek 30 dakika bekletin. Kağıt havlu ile kurulayın. Kayısıları küçük küp şeklinde doğrayın.

Beyaz ekmek, 750 gram ve açık kabuk rengini seçerek makineyi tekrar çalıştırın.

Yoğurmanın son aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra üzümleri, kayısıları, portakal kabuğu rendesini ve fıstıkları ekleyin.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 15-20 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.