Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Bakla 2

(Zeytinyağlı Bakla 2 nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Bakla 2 için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı un
1/2 limon suyu
3 bardak su
1 kg bakla
1 çay bardağı un
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
4 bardak su
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
tuz
dereotu

Tarifi :
Baklalar temizlenir ve yarım limon suyu, 3 bardak su ve 1 çorba kaşığı un karışımının içine atılır. Bir tencereye 1 çay bardağı yağı koyup soğanlar kavrulur. Suda bekleyen baklalar sudan çırartılıp tencereye kavrulmuş soğanlara ilave edilir. Suyu eklenir, 1 kesme şeker atılır, limon suyu koyulur. Bir tatlı kaşığı unu koyulup tuzu ve dereotu ilave edildikten sonra 45 dakika pişirilir. Yoğurt ve dereotu ile birlikte servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.