Ana Sayfa > Tatlılar > Çek Çek Özbek Tatlısı

(Çek Çek Özbek Tatlısı nasıl yapılır)

Çek Çek Özbek Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 çay kaşığı karbonat.
yarım su bardağı ayçiçek sıvı yağ..
un.
25 gram maya.
1 su bardagı su.
250 gram bal.
1 tatlı kaşığı tuz.

Tarifi :
Bir bardakta suyu ve tuzu koyup karıştırdıktan sonra, hamur yapacağınız kaba dökün.Üzerine mayayı ekleyin ve eritin. Ardından sıvı yagı ve karbonatı ilave edin. Daha sonra, unu döküp hamuru karın. Hamurun üzerine bir havlu örtün ve dinlendirmeye alın. Hamur kabarınca, işleme devam edebiliriz demektir.

Kullanıma hazır olan hamuru zuvalalar haline getirin.Her bir zuvalayı yufka şeklinde açın. Yufkanın kalınlığı 1,5 cm olmalı. Üst üste katlayın. Fotoğrafta görüldüğü gibi tek kemer şeklini alsın. Bir taraftan tutup bıçakla ince ince kesin. Kesilen hamur, makarna şeklini alacak. Ancak, ince kestiğimiz hamurun ortasından tekrar 2 defa kesin (yani hamur bu defa, küçük makarna şeklini alacak.) kestiğiniz hamurları tezgâha yayın. Bir tavaya yağ dökün ve kızdırın. Ardından, çekçek hamurlarını yağda kızartın. Daha sonra, kızaran çekçekleri yağdan süzerek alın ve anında üzerine bal dökün ve ikisini birlikte bir kapta karıştırın. İşlem tamamlanmıştır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.