Pideli Kuzu Eti için kullanılan malzemeler :
500 g kuzu kuşbaşı
2 domates
2 sivri biber
1/2 limon
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kase yoğurt
1 adet pide
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limon suyu
karabiber
kırmızıbiber
tuz
Tarifi : Soğan rendelenir, içine etler ve biraz da zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edilir ve
karıştırılır. Bu karışım bir gece bekletilir. Sonra bu etler bir tavada pişirilir. Isıya dayanıklı
bir kabın içine pideler yerleştirilir, üzerine etsuyu sonra da yoğurt gezdirilir. Tavada
pişmekte olan etlere sivri biber ve domates doğranır. Bu etler piştikten sonra yoğurtlu
pidenin üzerine dökülür. Ayrı bir kapta tereyağını eritip salçayla karıştırılır ve bu etlerin
üzerine gezdirilir. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pideli kuzu eti 10 dakika pişirilir
ve sıcak olarak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 23 Aralık 2003