Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Lahanalı Erişte

(Lahanalı Erişte nasıl yapılır)

Lahanalı Erişte için kullanılan malzemeler :
1 kaşık tereyağ (ya da sıvıyağ ile karışık)
3-4 bardak kıyılmış beyaz lahana
1 bardak erişte
2 bardak su

Tarifi :
Tavada yağı eritin. Doğranmış lahanaları ekleyip soteleyin. Lahanalar yumuşayana kadar altı kısık ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin. Altı çok kısık olmazsa yanabilir, dikkat etmek lazım.

Ayrı bir tencerede kaynayan suya erişteyi ekleyin ve haşlayın. (Ben kullandığım eriştenin 2 katı kadar suyu kaynatıp erişteyi içine attıktan sonra orta ateşte ağzı yarım kapalı pilav gibi pişiriyorum. Suyunu süzmem gerekmiyor)
Pişen lahana ile erişteyi karıştırın. Hemen servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.