Ana Sayfa > Çorbalar > Pirinçli Bezelye Çorbası

(Pirinçli Bezelye Çorbası nasıl yapılır)

Pirinçli Bezelye Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemeklik doğranmış soğan
1 bardak taze ya da donmuş bezelye
3-4 yemek kaşığı tam (kahverengi) pirinç
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 lt su
½ çay kaşığı rendelenmiş muskat
karabiber
tuz

Tarifi :
Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin. Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 30 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Biraz demlendirdikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Zeytinyağlı yemeklerin soğumadan kapaklarını açmamalısınız. Yoksa yemeğinizin rengi kararır ve vitaminini kaybeder.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.