Pirinçli Bezelye Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemeklik doğranmış soğan
1 bardak taze ya da donmuş bezelye
3-4 yemek kaşığı tam (kahverengi) pirinç
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 lt su
½ çay kaşığı rendelenmiş muskat
karabiber
tuz
Tarifi : Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin. Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 30 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Biraz demlendirdikten sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009