Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pileli Kabak Böreği

(Pileli Kabak Böreği nasıl yapılır)

Pileli Kabak Böreği için kullanılan malzemeler :
ölçüler mini fırın tepsisine göredir.
1 bardak=250 ml
2 yufka
2 kabak, rendelenmiş
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak süt
1/2 bardak peynir (kaşar, beyaz, dil, örgü, labne vs.)
1/4 bardak zeytinyağı
maydanoz
dereotu
2 yumurta
karabiber
kırmızıbiber

Tarifi :
Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.

Yufkanın biri tezgaha serilir. Üzerine iç malzemenin yarısı tüm yufkayı ıslatacak şekilde yayılır.

Üst ve alt uçları pilelendirilerek ortada birleştirilir.

Ortadan ikiye bölünür (yani tepsinin boyuna göre) ve yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirilir.

Aynı işlem pek tabi ki diğer yufka için de tekrar edilir.

180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.