Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Şeritleri

(Tavuk Şeritleri nasıl yapılır)

Tavuk Şeritleri için kullanılan malzemeler :
2 adet ince tavuk fileto (ya da 2 parça tavuk gögüs)
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
tuz

Tarifi :
Tavukları ince şeritler halinde (ya da parmak şeklinde) doğrayın. Tuzlu un karışımına bulayın. Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ısıtın. Tavuk şeritlerini önlü arkalı pişirin. Daha sonra tavaya 5-6 kaşık su ekleyin ve kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirin. Tavada hala su varsa kapağı açık olarak az daha pişirip buharlaşmasını sağlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.