Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Yeşil Fasülyeli-peynirli Bulgur

(Yeşil Fasülyeli-peynirli Bulgur nasıl yapılır)

Yeşil Fasülyeli-peynirli Bulgur için kullanılan malzemeler :
2-3 kaşık zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 küçük doğranmış yeşil biber
1 kaşık salça
2 taze küp şeklinde doğranmış domates (ya da yarım kutu konserve domates)
1 çay bardağı bulgur
1 litre sıcak su
250 gr küçük küçük doğranmışyeşil fasülye
150 gr ufalanmış beyaz peynir
tuz, karabiber

Tarifi :
Çorba tenceresinde zeytinyağını ısıtın ve soğan, biber, salça, domates ve bulguru sırayla kavurarak ekleyin.

Suyu ilave edin. Kaynayınca ağzını kapatın altını kısın ve 10 dakika pişirin.

Fasülyeleri tuz ve karabiberle birlikte tencereye ekleyin, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye devam edin (15-20 dk).

Fasülyeler pişince ateşten alın. Peyniri ekleyin ve ağzı kapalı demlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.