Kestaneli Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı teryağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kestane
tuz
Tarifi : Pirinçler önceden tuzlu ve sıcak suda ıslatılır. Kestaneler de haşalanıp kabukları
soyulur. Tencereye yağ koyulur, ıslşatılıp süzülen pirinçler bu yağda kavrulur. Sonra su
veya tavuk suyu koyulur, tuzu eklenir. Biraz piştikten sonra kestaneler koyulur karıştırılır
ve pişmeye bırakılır.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Tavuk veya hindiyle birlikte veya içine doldurularak servis yapılabilir.
Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 21 Aralık 2003