Esma Sultan Çorbası için kullanılan malzemeler :
4 kaşık zeytinyağı
1 yemeklik doğranmış soğan
2 silme kaşık un
1/2 bardak bulgur
5-6 bardak su
2 zar biçiminde doğranmış kabak
250 gr zar biçiminde doğranmış taze fasülye
2 bardak süt
2 avuç dolusu dereotu
taze çekilmiş karabiber
tuz
Tarifi : Soğanı yağda kavurun. Unu ekleyerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Bulguru sıcak suyla birlikte iyiiice karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı altı kısık olarak 10 dakika pişirin. Kabak, fasülye ve sütü ekleyin.
15-20 dakika daha pişirin. Altını kapatınca dereotu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağı kapalı olarak en az yarım saat demlendirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009