Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Paneli Parmak Tavuk

(Paneli Parmak Tavuk nasıl yapılır)

Paneli Parmak Tavuk için kullanılan malzemeler :
galeta unu
normal un
1 çırpılmış yumurta
1 adet patates
7 adet parmak tavuk
akdeniz yeşillikleri
çeri domates
maydanoz
biraz susam
tuz
karabiber

Tarifi :
Önce tavuklar tuz ve karabiberle tatlandırılır. 100 gram galeta ununun içine tuz, karabiber, kıyılmış toz maydanoz ve kurutulmuş domates konulur ve karıştırılır, böylece provansal pane hazırlanmış olur. Normal panenin yapılışına geçilir. Tavular ilk önce una, sonra yumurtaya sonra galeta ununun içine batırılarak panelenir. Tavuklar yine aynı işlemle susamlı ve provansal paneyle panelenir. Panelenen tavuk parçaları 170 derecelik yağda kızartılır. İçine peçete konulmuş tabağa alınır. Akdeniz yeşillikleri ve kirpi patates eşliğinde servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.