Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Ton Balıklı Sandviç

(Ton Balıklı Sandviç nasıl yapılır)

Ton Balıklı Sandviç için kullanılan malzemeler :
1 adet panini ekmeği
1 adet (160 gr’lık) konserve ton balığı
2 adet kıvırcık
5 adet roka yaprağı
1 adet domates
5 dilim hellim peyniri
20 gr mayonez
yeteri kadar kızarmış patates

salata için:
1 adet havuç
1 adet salatalık
½ adt kırmızı biber
½ adt sarı biber
¼ adt göbek marul
4 adt çekirdeği alınmış yeşil zeytin
1 çorba kaşığı soya sos
1 çorba kaşığı zeytinyağı
½ çorba kaşığı üzüm sirkesi
az karabiber
çok az tuz

Tarifi :
Sandviçimizin garnitürü olan salatamızı hazırlamak için öncelikle göbek marulumuzu ve biberlerimizi ince ince doğruyoruz. Havucumuzu ve salatalığımızın kabuğunu uzun olacak şekilde rendeliyoruz.

Hazırladığımız ve geri kalan salata malzemelerini bir kapta birleştirip karıştırarak salatamızı hazır hale getiriyoruz. Bir tavada hellim peynirlerimizi az zeytinyağı ile kızartıyoruz. Ton balığının yağını süzdürüp bir kaba boşaltıyoruz, yarım kaşık mayonezi ve ince doğranmış roka yapraklarını ilave edip karıştırıyoruz.

Ekmeğimizi yatay olarak ortadan ikiye bölüyoruz ve ekmek kızartma makinesi yardımı ile kızartıyoruz. İç kısımlarına bir miktar mayonez sürüyoruz.

Ekmeğin alt kapağına sırası ile kıvırcık, dilimlenmiş domates, hellim peyniri, hazırladığımız ton balığı karışımı koyup ekmeğin üst kapağını kapatıyoruz ve çapraz şekilde ikiye bölüyoruz.

Tabağımıza uygun bir şekilde ton balıklı sandviçimizi salatamızı ve kızarmış patatesimizi koyarak servise hazır hale getirmiş oluyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.