Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Vanilya Pudingli Kakaolu Kurabiye

(Vanilya Pudingli Kakaolu Kurabiye nasıl yapılır)

Vanilya Pudingli Kakaolu Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 paket vanilinli puding
2 su bardağı soğuk süt
1.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
125 gr margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Tarifi :
Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun. Kurabiye hamuru için; margarini oda ısısında bekletip yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp margarin, yoğurt, kakao ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini avuç içinde açarak çukurlaştırıp ortasına 1?er tatlı kaşığı kadar puding ilave edin. Yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Soğuyunca üzerine pudraşeker serpip servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.